beats by dre cheap

Evading Downfall - "Through the Eyes of a Martyr" (2007)

Bend koji je nastao u septembru 2006-e.g. Prvi nastup su imali kao support bendovima Pain-Zone i Stroj i od tada Evading Downfall postaje bend ciji se napredak ogleda iz svirke u svirku..Inace, Evading je mozda i najmladji bend na nasoj sceni..Prosjek godina je oko 18.. Ovaj post bih posvetio njihovom EP-u, "Through the Eyes of a Martyr", (2007), koji je snimljen
u studiju "Radio 202", Sarajevo.. Snimanje i mixanje by Stefan Komljenovic.. Here we go..
Na EP-u cete naci 5 pjesama, 5 pravih metalcore/deathcore osvjezenja na ovoj sceni..
Prva pjesma na EP-u je "Fury Awaken", pjesma pravo simbolicnog naziva za naslovnu pjesmu jednog albuma.. Zaista i jeste tako, prava energija se budi u ovoj pjesmi, jedna tekstualno odlicna pjesma, sa predobrim introm.. Jednostavno sve je na svom mjestu, sve se poklapa, i zvuci odlicno.. Moram dodati i odlicnu solo dionicu na gitari, mislim da je Faruk odsvirao, odlicno.. Druga pjesma je " Words of Humanity", pjesma sa ubjedljivo najboljom temom, sa najboljom melodijom, koja vam ulazi u uho odmah nakon prvog slusanja.
Uvodnu melodiju iz pjesme sam zvizdao sedmicama nakon slusanja :), ali ozbiljno.. Pjesma je potkrepljena sjajnim riffom, pravim new-breederskim, i sa sjajnim pitch-evima na gitari..
Mozda i najblaza, najmelodicnija pjesma na EP-u, ali nista manje kvalitetna od ostalih.. Takodje, odlicna solaza je prisutna i u ovoj pjesmi..
Treca stvar na EP-u je moja omiljena definitivno.. "Ruin and Misery", olicenje kvalitetne metalcore/deathcore pjesme.. Jednostavno, po mom nekom vidjenju pjesma koja ima sve..
Pocetak sa mid-tempom na bubnjavima, zatim lagano "kucanje", jedan odlican deathcore ritam i odlican refren.. Najdrazi dio pjesme je dio poslije refrena, ona tzv. "ravnica", sa
nenadjebivom melodijom, tako jednostavnom, a tako savrsenom, i sa dijelom gdje do izrazaja dolazi muzicki talenat clanova benda, pogotovo bubnjara, Alex-a, "Alcantre"..
Poslije "Ruin and Misery", dolazi pjesma koja se zove "Their Empire".. Jos jedna predobra stvar, sa odlicnim riffom na pocetku, koji se provlaci kroz cijelu pjesmu..
Definitivno pjesma sa dobrim povremenim headbang dionicama.. Moram napomenuti da svaka od 5 pjesama ima nesto po cemu se pamti.. Dobar refren, dobar prelaz, melodiju, ili sta vec, uglavnom, svaku pjesmu cete zapamtiti po necemu..
I kao slag na tortu, tacka na "i", dolazi pjesma "For the Birth of a New Tomorrow".. Po mom nekom slobodnom izrazavanju, pravi tehnicki metalcore/deathcore..
Pravo dobro uradjen pocetak pjesme, lagan za zapamtiti, a kasnije se javlja jedna pravo melodicna i dobra tema, koja je pravo iskusno provucena kroz cijelu pjesmu..
A zbog cega sam rekao tehnicki metalcore!!?? Zbog odlicnih prelaza, cestih ali ne dosadnih, i odlicnih drum dionica..
Znaci, Evading Downfall - "Through the Eyes of a Martyr" (2007).. Ko nije preslusao, odmah neka to ucini.. my rating: 9/10..
P.S. 23.12.2007.g. - EVADING DOWNFALL, Engraved, Torture Assault i Capricorn Sillouetthe- club "KUK", SA..

Jedna odlicna svirka mladih bendova sa Evading-om kao headlinerima.. Svirka koja nosi epitet "don´t miss" svirke.. Be there..
Puno srece Evading Downfallu u njihovom daljem radu.. You´ll always have support from The Hardcore Legacy.. Hails..

Hardcore, we live this - we breathe this..
http://unity.blogger.ba
09/12/2007 20:21