beats by dre cheap

Death Before Dishonor - "Count Me In" (2007)...

Here I am.. back on track..again.. Joj, imao sam ovih dana par stvarno zafrkanih ispita vremena za blog(g) jednostavno nije bilo, ali evo sad sam opet tu.. Ovaj post je posvecen, kao sto je i najavljeno, albumu "Count Me In", benda Death Before Dishonor...
"Count Me In" (2007) je olicenje jednog kvalitetnog hXc albuma.. Ovaj album mi je legao na prvo slushanje, a to je rijetkost.. Inace, meni rijetko sta legne na prvo slusanje, ali ovo zaista jeste.. Album pocinje sa Intro-om, onako finim, prava hXc warm-up dionica, otprilike da se dobije neka slika o materijalu koji je pred vama.. Odmah poslije Intro-a se nastavlja meni licno najbolja pjesma na albumu, istoimena "Count Me In".. Hardcore classic pravi.. Uvod, beatdown, prelaz i onda pravi pride refren.. Tipicna hardcore ideologija, ali pravo dobro opisana i uradjena.. Inace, na cijelom albumu, na refrenima su poprilicno zastupljeni ti pride horski vokali,a to mi se posebno svidjelo ovdje..
Dalje ide josh jedna dobra stvarka.. "Nowhere to Turn"... Pjesma sa izrazito dobrim riffom na pocetku i dobrom temom koja se provucena kroz cijelu pjesmu.. Ono sto mi se posebno svidjelo u ovoj pjesmi je refren potkrijepljen beatdown-om.. Odlicno uradjeno.. Opet podsjecam na odlican riff u pjesmi.. Dalje idu pjesme :"Break Throught It All", "Curl up and Die", "Behind Your Eyes", "Fuck It All", sve pravo dobre hXc stvari, a zatim dolazi jedna od jacih na albumu: "See it Through".. Kako je ovo dobraa pjesmaa.. Pjesma sa puno prelaza, tj.promjena u ritmu, ali pravo dobro uskladjenih sa predobrim riffom.. Odlicna hXc stvarka.. "Nothing but Agony" je iduca pjesma, meni licno jedna od losijih pjesama ovdje, ako uopste ima lose pjesme na ovom albumu, jer je album fakat fantastican.. Brza pjesma, sa uvodnom temom koja cak naginje ka punk-u.. Dosta promjena, prelaza, ali ne tako dobo uradjenih kao u prethodnim pjesmama.. Solidan beatdown je prisutan.. Uglavnom, ove se pjesme necete dugo sjecati, pogotovo cim cujete sami pocetak iduce.. "Infected", meni licno druga najbolja pjesma na albumu.. Predobra stvar..
Pjesma pocinje upravo sa tim pride/hXc vokalima, koji u meni bude taj neki hardcore spirit, ako se mogu uopste ovako izraziti.. Ne znam, ali na prvo slusanje sam se odmah najezio  kad sam cuo pocetak.. Stvarno, odlicna pjesma.. Poslije "Infected", na red dolazi "Take Me Away", pjesma sa ponajboljom tzv. "ravnicom".. Opet ponavljam da je ovaj album pravo kvalitetno i dobro koncipiran, i nista nije suvisno, cak i neke solo dionice i prelazi i beatdown dijelovi, jednostavno odlicno uradjena cjelokupna tematika i sami koncept.. "Still Standing" josh jedna u nizu dobrih pjesama na albumu.. Jedna od brzih definitivno, i pjesma gdje se najvishe istice bass kao instrument.. Zanimljiva, u svakom slucaju.. Album se zavrsava finom obradom od Cock Sparrer-a (England Belongs To Me), "Boston Belongs To Me".. Simpaticna i krajnje zanimljiva,ali dobra obrada..
To je bilo samo ukratko o ovom odlicno bendu, i odlicnom albumu.. Inace, nisam nesto rjecit ovih dana.. Ne mogu da pronadjem prave rijeci, ali valjda ce se smisao vratiti..
Anyway, ovo je vrlo topla preporuka onome ko ovo nije poslusao jos uvijek.. Boston hXc stronger than ever..
Death Before Dishonor - "Count Me In" (2007), my rating: 9.2/10.. My humble opinion :)..
Until next time.. hails by Avenger

Hardcore, we live this - we breathe this..
http://unity.blogger.ba
12/01/2008 00:20