beats by dre cheap

Kalashnikov - "Oh Yeah, Motherfucker" (2007)

Eh, evo jednog nadasve zanimljivog i interesantnog benda.. Od samog imena, do njihove muzike, ovaj bend je pobrao moje simpatije..
Kalashnikov je bend koji svira kao neki punk/hc sa poprilicno jakim riffom za punk, a nedovoljno agresivnom muzikom za hc, tako da bi ih ja svrstao u neki tzv. punk/core with funny lyrics..hehe
Ovaj album "Oh yeah Motherfucker" je jedan pravo fin album, koji brzo ulazi u uho i lagan je za slusati.. 10 pjesama simbolicnih naziva, i na prvi pogled smijesnih textova, ali kada se malo dublje analiziraju textovi, dobijamo standaru tematiku :rat, socijala, nepravda, ubijanje, ali interpretiranu na jedan saljiv i zanimljiv nacin, originala svakako..
Bend inace potice iz Lisabona, Portugal..
Pjesme koje se izdvajaju su (po mom misljenju) : "Sniper", "Afrika", "Genocide Field" i "Kalashnikov".. Definitivno najbolja je "Sniper", muzicki dobra, potkovana dobrim rifovima, umjerenim prelazima.. Jednostavno fina, jednostavna pjesmica, pjevljiva...
Ono sto je takodje karakteristicno za ovaj album je pjesma "One Love, One Family"...heheh.. Samo obratite paznju na text kad budete slusali.. Ma zakon.. Pjesma koja sadrzi najvishe punk zvuka u sebi je "Warriors of the Hezbolah"... Punk energija, brzina, riff (again).. Kod slusanja obratite takodje paznju i na background efekte, tj.zvukove.. Na prvi pogled smijesno i zanimljivo (kao i textovi), ali uz malo dublju analizu se shvata koliko ovi ljudi ustvari stavljaju akcenat na vjeru, tj. ismijavanje tog cijelog sukoba Islam World vs. America, Bush - Bin Laden, kao i na cjelokupnu tematiku "vjere".. Zanimljivo fakat.. Svakako topla preporuka svima, jer imam osjecaj da ce svaki slusalac ovaj album dozivjeti samo na sebi svojstven nacin..
Kalashnikov - "Oh Yeah Motherfucker" (2007)..
Ako neko nema ovo, a zeli, samo se javite meni na mail..
Kalashnikov rools.. Until next time.. hails by Avenger..
p.s. Ne mogu dati nikakav svoj rating, ne znam sto, ali nije mi ovo za ocjenjivanja..Ako bi ocjenjivao muziku: 7/10..

Hardcore, we live this - we breathe this..
http://unity.blogger.ba
22/01/2008 18:09