beats by dre cheap

Die Young - European Tour (Sarajevo) --- cancelled

Prije nekih mjesec dana, na nasem forumu (forum.rock-planet.com), se pojavi tema : Die Young - 1.april, club AG , SARAJEVO!...
90% raje je mislilo da se radi o prvoaprilskoj sali, ali organizator je bio ozbiljan.. Jedan bend kao sto je DIE YOUNG je bio potvrdio svoj dolazak u Sarajevo, u sklopu svoje turneje..
Svi naravno presretni, jos sokirani.. Ipak, Die Young je odlican bend, sa "Graven Images" albumom su pokazali koliko vrijede i kako dobar hXc mogu svirati..
Vratimo se "koncertu".. Proslo je par dana od objavljivanja teme, kad se pojavi post u kojem je pisalo da su momci iz Die Young-a otkazali svoj nastup u Sarajevu..
But Why???
U oficijelnom obrazlozenju je stojalo da se ne osjecaju sigurnim, (i da ne zele rizikovati) zbog, tadasnje situacije u Beogradu, zbog svega sto se desavalo na relaciji Srbija - Kosovo.. Kao, bilo im je jako zao, ali ipak je to njima "too much risk"..
Razocarenje je bilo vidno, i ostaje samo zaljenje sto nismo vidjeli Die Young uzivo..
E sad me interesuje vase misljenje, do kad ovako?? Mislim, BiH (lijepa nasa), nema veze s tim, sa tom situacijom u Beogradu, ali kako to objasniti Amrikancima i ostalim zapadnim susjedima? Zasto oni smatraju da je "sve to isto".. Cijeli Balkan svrstavaju u isti kos.. Zasto? Do kad? Do kada ce u turistickoj ponudi drugih zemalja BiH biti svrstavana u "zemlje visokog rizika"? Ovo sad ne pisem zbog koncerta (koncert me samo ponukao na razmisljanje, malo dublje), nego jer me boli, stvarno boli sto nas smatraju jos uvijek pecinskim ljudima i slicnim idiotima..
Interesuje me vase misljenje o svemu ovome..
Et ljudi, take care svi.. Until nest time.. hails by Avenger..

Hardcore, we live this - we breathe this..
http://unity.blogger.ba
17/04/2008 23:17