beats by dre cheap

ISK 5th Anniversary - Malignant Tumour, Motherpig, Dozer. 24.09.09, "Kino Bosna", SA

24.09.2009.g, grad Sarajevo je ugostilo jedno od najvećih imena rock´n´roll scene - Malignant Tumour.. Svirka je bila organizovana u sklopu obilježavanja petogodišnjice postojanja webzine-a ISK (Izvan Svake Kontrole). Kao lokalni support bendovi, su nastupali Motherpig i Dozer. Malignant Tumour je bend koji datira iz 1990. godine, koji iza sebe ima više albuma, a njihov rad je okrunjen 2008. godine albumom "In Full Swing".. Ovaj sastav iz Češke već 20 godina puni sale širom svijeta, i oduševljava publiku svojim jako energičnim nastupima, što im je i donijelo nagradu za "Best Live Act".. Za očekivati je bilo da će i ovo biti jedna "luda i nezaboravna" noć u Sarajevu, i da će MT zajedno sa Motherpigom i Dozerom napraviti sjajnu atmosferu i zadovoljiti brojnu publiku..
Da, bilo je za očekivati. Bendovi su svoj posao odradili odlično, čak je i toliko puta kritikovani zvuk bio na zadovoljavajućem nivou, i publika, ali ne brojna, je bila zadovoljna..
Na scenu su oko 20:30h, prvi izašli momci iz Dozera, i jako jako dobro odradili svoj posao.. Kombinacija starog i prljavog thrash zvuka sa hc/punk uticajima je dovoljno zagrijala raju, šutke su krenule, i svaka pjesma je ispraćena aplauzom i ovacijama.. Zbog škripca s vremenom, poslije Dozera na scenu izlazi Motherpig, svima dobro poznati trojac.. Predvođeni Sharanom, čovjekom koji zaista zna šta radi i šta hoće, Motherpig je ovom svirkom pokazao da su mnogo mnogo više od "drljanja po instrumentima", kako bi zli i neupućeni jezici rekli.. S nekih 15ak pjesama, i sjajnom obradom GG Alina "Bite it you Scum", koju je Sharan iz srca posvetio reis.ul.Mustafi ef. Ceriću, bend je odlično zabavio publiku, podigao atmosferu na još viši nivo, i pripremio sve za događaj večeri - Malignant Tumour. Sa svojih 50ak minuta svirke, MT su kratko rečeno bez nekog pretjeranog polemisanja : oderali!!!. Energija koja se mora doživjeti, scenski nastup, sami izgled muzičara, i na sve to kad dodamo otprilike litar domaće rakije i koji burek, dobijemo jednu zaista odličnu svirku, odličan provod.. Taman kad sam pomislio da atmosfera ne može biti bolja, nego kad su svirali "Dressed to Kill" i "We are the Metal", na binu se penje Sharan i zajedno sa MT-om pjeva njihovu kultnu pjesmu "Sadam Hussein is Rock n Roll".. Savršeno.. Još jedan bis za kraj, i MT odlaze sa bine, vidno umorni, ali opet prezadovoljni malobrojnom publikom i atmosferom koju je ista napravila..
Dakle, ISK party je prošao pravo dobro, ali ono što baca mrlju na cjelokupni događaj je posjećenost, ili bih trebao reći "neposjećenost".. Mislim da je ISK prvenstveno (nakon svega što su uradili za lokalne bendove i za scenu), pa i Malignant Tumour zaslužili više od stotinjak ljudi (čitaj : 100), ali eto, šta je - tu je.. Sve u svemu, odliča svirka, još jednom HVALA organizatoru, a oni koji nisu došli - njhov gubitak..
[url]http://www.youtube.com/watch?v=JMuomUzpRNk[/url] - mali dio atmosfere..

Until next time, hails by Avenger

Hardcore, we live this - we breathe this..
http://unity.blogger.ba
27/09/2009 19:04